Wat leuk dat je geïnteresseerd bent!

Tijdens de Young Peacebuilder opleiding ga je aan de slag met identiteit, groepsdynamica en gedrag. Je leert waardegedreven leiderschap & conflicthantering, waar het niet alleen gaat om het gevoel van veiligheid en respect voor jezelf, maar ook voor het zorgdragen voor anderen. 

En we dagen we je uit om écht een verschil te gaan maken, door kennis en tools voor samenlevingsanalyses en projectmatig werken.

Je bereid je daar voor op je eigen- of groepsproject. Je bedenkt een plan dat je in tien weken gaat realiseren. De uitvoering van de eigen, lokale projecten gebeurt onder begeleiding van onze trainers en coaches. Als afsluiting van het traject geef je een advies over landelijke vredes- en veiligheidsvraagstukken, in samenwerking met UNESCO en het Vredespaleis.

“Het project is heel erg gericht op persoonlijke ontwikkeling. Je gaat reflecteren op jezelf en deelt je eigen ervaringen met de groep.”

Video afspelen

Trainer Ruben:

Ik kwam bij de conclusie dat eigenlijk alles wat ik in deze wereld het liefste doe, dat dat afhankelijk is van vrede en veiligheid. 

Praktische informatie

  • Deelname aan Young Peacebuilders is kosteloos
  • De opleiding wordt in groepen gegeven (+/- 20 jongeren)
  • De opleidingsdagen zijn op zaterdag of op zondag.
  • Zie hier de data voor de opleiding per provincie
  • De coaching is daarna om de andere week en is maar 2 uur per keer
  • Na de opleiding en coaching voer je je eigen project uit

Vrede begint bij jezelf!

Word Young Peacebuilder

Dit project stelt jou in staat om leiderschap te ontwikkelen en leert je met conflicten om te gaan. Zo kan je bijdragen aan meer vrede en veiligheid in een samenleving waarin iedereen meetelt.

Trainer Rifka

Ik ben het meest trots op dat ze echt zichzelf konden zijn en dat we een safe space met elkaar gecreëerd hebben. 

Video afspelen
Jaouad: “Het project heeft me als mens heel veel gebracht. Het heeft veel impact op me gehad, omdat we methodes leerden waarbij je in jezelf gaat duiken.”

OVER DE OPLEIDING (4 weken)

Tijdens de opleiding ga je aan de slag met thema’s als identiteit, groepsdynamica, conflicthantering, leiderschap en betrokkenheid.

De opleidingsdagen zijn op de zaterdag of zondag. 

Je start jouw traject met de Young Peacebuilders-opleiding. Deze bestaat uit vier trainingsdagen (elke week één dag), waarin je leert over onder meer leiderschap, conflicthantering en projectmatig werken. Je volgt de opleiding samen met andere Young Peacebuilders uit jouw regio.

Wat je onder andere gaat leren:

  • Identiteit, groepsdynamica en gedrag
  • Waardegedreven leiderschap & conflicthantering
  • Betrokkenheid bij de gemeenschap

Trainer Jaoud

Ik vond het heel bijzonder om de ontwikkeling van de deelnemers te zien

Video afspelen
“In dit project doe je heel veel aan zelfontwikkeling en zelfreflectie. Super leerzaam: je wordt je bewust van de kleinste dingen en je eigen gedrag.”

OVER DE COACHINGSMOMENTEN

(5 bijeenkomsten in 10 weken)

De vijf bijeenkomsten bestaan uit intervisie, begeleiding, coaching en bijsturing. Deze momenten zijn elke twee weken, dus dit traject duurt in totaal tien weken.

Let op: De bijeenkomsten vinden op zaterdag óf zondag plaats en duren ongeveer 2 uur.

Na de opleiding organiseren we nog vier (wekelijkse) bijeenkomsten met de groep. Deze bestaan uit: intervisie, begeleiding, coaching en bijsturing. In deze periode word je begeleid om je eigen project te ontwikkelen (individueel of in groep), uit te werken en de uitvoering voor te bereiden. In vier sessies wordt structureel toegewerkt naar een project.

Online informatiebijeenkomst

Ben je geïnteresseerd maar heb je behoefte aan meer informatie?  In oktober organiseren we 2 online informatieavonden via zoom. Meld je aan via dit formulier.

Informatiebijeenkomst
Naam(Vereist)
Wil je graag eerste persoonlijk contact vul dan hier in hoe we je kunnen bereiken.
Scroll naar boven