Wie zijn wij

Young Peacebuilders is ontwikkeld in een internationaal samenwerkingsverband tussen 125Procent en Fryshuset en is een onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd.

125Procent

125Procent draagt bij aan een sterke en betrokken samenleving door het organiseren van evenementen met meerwaarde, maatschappelijke campagnes, inspirerende participatieprojecten en educatieprogramma’s rondom sociale thema’s. Ze investeren in een inclusieve samenleving, waarin iedereen meetelt en meedoet.

Bij 125Procent geloven we dat je maatschappelijke problemen om kunt zetten in kansen en dat je met innovatieve ideeën van een achterstand een voorsprong kunt maken. Dat doen we door binnen alle projecten de betrokkenen te laten meebeslissen en meedoen op basis van hun interesse, passie en talent.

Meer weten? Kijk hier op de website van 125Procent.

Lees meer

Fryshuset

Fryshuset is een toonaangevende Zweedse kennisorganisatie die zich inzet voor de integratie en ontwikkeling van jongeren in de samenleving, met een wereldwijd netwerk.

De activiteiten van Fryshuset zijn altijd gebaseerd op wat jongeren zelf willen doen en kunnen. Dit doen ze in het sociaal domein, jeugd cultuur, onderwijs, werk en ondernemerschap.

In Zweden runt Fryshuset meer dan 20 fysieke en digitale ontmoetingsplaatsen. Hun activiteiten zijn in eigen beheer of in opdracht van gemeenten of bedrijven. Naast de activiteiten en locaties in Scandinavische landen, is Fryshuset internationaal actief in o.a. Senegal, Kenya, Brazilië en Armenië. Sinds 2019 is Fryshuset actief in Nederland. 

Het project Young Peacebuilders is in Zweden ontwikkelt met en door jongeren en verder ontwikkeld door uitvoering in Zweden en in diverse landen in Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) en Afrikaanse regio’s op basis van doorlopende documentatie, evaluatie en aanpassingen.

Bekijk de website van Fryshuset >>

Lees meer

Maatschappelijke Diensttijd

Het project Young Peacebuilders is een onderdeel van de maatschappelijke diensttijd (MDT). Meedoen aan een MDT is een ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf, het geeft je de mogelijkheid om je talenten te ontdekken en tegelijkertijd iets te doen voor een ander. Ook ontmoet je nieuwe mensen en maak je de samenleving sterker. Een MDT is iets dat je naast je school, studie en werk kunt doen, of juist in een vakantie of tussenjaar.

Meer weten? Kijk op de website van MDT.

Samenwerking 125Procent en Fryshuset

Fryshuset en 125Procent hebben een stevige partnership opgebouwd, die gebaseerd is op de gezamenlijk missie om jongeren kansen te bieden om hun passie te ontdekken en hun talenten te ontwikkelen, zodat ze hun volledige potentieel realiseren en hun eigen toekomst en die van de samenleving kunnen beïnvloeden.

Partners

Scroll naar boven