Opleiding en trainers

Je start jouw traject met onze Young Peacebuilders-opleiding. Deze bestaat uit drie trainingsweekenden, waarin je alles leert over onder meer leiderschap, conflicthantering, projectmatig werken en vredeswerk in Nederland. Je volgt de opleiding samen met andere Young Peacebuilders uit jouw regio. Ieder trainingsweekend is inclusief lunch.

Bekijk de opleidingsdata >

Opleiding

Je start met een opleiding tot Young Peacebuilder, waarin je alles leert over leiderschap, conflicthantering, projectmatig werken en vredeswerk in Nederland.

1
Module 1

circa 20 uur: Identiteit, groepsdynamica en gedrag

Identiteit, groepsdynamica en gedrag. Je maakt  kennis met verschillende modellen en theorieën over groepsvorming, groepsontwikkeling en groepsdynamiek.

Module 1
2
Module 2

circa 20 uur: Waardegedreven leiderschap & conflicthantering

Waardegedreven leiderschap & conflicthantering. De focus ligt hier op leiderschap in conflict, waar het niet alleen gaat om het gevoel van veiligheid en respect voor jezelf, maar ook voor het zorgdragen voor anderen. Zelfkennis is hier een must. We kijken naar de eigen waarden en normen, kwaliteiten, valkuilen of tekortkomingen, verantwoordelijkheid en over het maken van keuzes.

Module 2
3
Module 3

circa 20 uur: Betrokkenheid bij de gemeenschap

Betrokkenheid bij de gemeenschap. Hier dagen we je uit om écht een verschil te gaan maken. We geven je kennis en tools voor samenlevingsanalyses en projectmatig werken, zodat jij na de trainingsperiode met jouw eigen vragen en uitdagingen aan de slag kunt. Je gaat onderzoeken welke zichtbare en onzichtbare gebreken er in lokale gemeenschappen zijn om ze veiliger en inclusiever te kunnen maken.

Module 3
Onze trainers uit Gelderland (Antonio en Rivka)

Wekelijkse bijeenkomsten 

Na de opleidingsweekenden organiseren we nog vier (wekelijkse) bijeenkomsten met de groep. Deze bestaan uit: intervisie, begeleiding, coaching en bijsturing. In deze periode word je begeleid om je eigen project te ontwikkelen (individueel of in groep), uit te werken en de uitvoering voor te bereiden. In vier sessies wordt structureel toegewerkt naar een project.  

Praktische informatie:

  • De trainingen worden in groepen gegeven (+/- 20 personen)
  • De trainingen zijn op zaterdag en zondag.
  • Zie hier de data voor de opleiding per provincie
  • Na elk trainingsweekend is er een vrij weekend voor reflectie en verwerking van de training

Vrede begint bij jezelf!

Word Young Peacebuilder

Dit project stelt jou in staat om leiderschap te ontwikkelen en leert je met conflicten om te gaan. Zo kan je bijdragen aan meer vrede en veiligheid in een samenleving waarin iedereen meetelt.

Trainers

Team Amsterdam

Adel & Lisa

Team Den Haag

Jaouad & Khadija

Team Zeeland

Ruben & Daphne

Team Utrecht

Rivka & Dayron

Team Arnhem/Nijmegen

Antonio & Joy

Vrede begint bij jezelf!

Word Young Peacebuilder

In dit project ontwikkel je jouw leiderschapskwaliteiten en leer je effectief omgaan met conflicten. Zo help je mee aan meer vrede en veiligheid in een samenleving waarin iedereen meetelt.
Knop: Meld je aan

Scroll naar top