Opleiding en trainers

De Young Peacebuilders-training is zeer leerzaam, bruikbaar en bijzonder. Je krijgt les van hele bijzondere trainers, die het beste uit jou naar boven halen. Young Peacebuilders zet je in je kracht en je leert hoe je impact kunt maken in jouw omgeving. En je wordt onderdeel van een hechte groep. We vormen een netwerk waarop je kunt terugvallen.

“Young Peacebuilders geeft je zelfvertrouwen. Je leert samen elkaars pluspunten versterken en je krijgt meer inzicht in jezelf.”

Training (4 weken)

Je start jouw traject met de Young Peacebuilders-training. Deze bestaat uit vier trainingsdagen (elke week één dag), waarin je leert over onder meer leiderschap en projectmatig werken. Je volgt de opleiding samen met andere Young Peacebuilders uit jouw regio.

1
Identiteit, groepsdynamica en gedrag

Identiteit, groepsdynamica en gedrag. Je maakt  kennis met verschillende modellen en theorieën over groepsvorming, groepsontwikkeling en groepsdynamiek.

Identiteit, groepsdynamica en gedrag
2
Waardegedreven leiderschap

Waardegedreven leiderschap. De focus ligt hier op leiderschap in conflict, waar het niet alleen gaat om het gevoel van veiligheid en respect voor jezelf, maar ook voor het zorgdragen voor anderen. Zelfkennis is hier een must. We kijken naar de eigen waarden en normen, kwaliteiten, valkuilen of tekortkomingen, verantwoordelijkheid en over het maken van keuzes.

Waardegedreven leiderschap
3
Betrokkenheid bij de gemeenschap

Betrokkenheid bij de gemeenschap. Hier dagen we je uit om écht een verschil te gaan maken. We geven je kennis en tools voor samenlevingsanalyses en projectmatig werken, zodat jij na de trainingsperiode met jouw eigen vragen en uitdagingen aan de slag kunt. Je gaat onderzoeken welke zichtbare en onzichtbare gebreken er in lokale gemeenschappen zijn om ze veiliger en inclusiever te kunnen maken.

Betrokkenheid bij de gemeenschap
Trainer Antonio: “Ik heb zoveel bijzondere momenten meegemaakt tijdens de training. Jongeren werken aan hun persoonlijke ontwikkeling, je ziet ze groeien. Dit project is daarnaast de puurste vorm van inclusie.”

Trainingsdagen (4 weken, 5 uur per week)

Het traject start met vier trainingsdagen (elke week één dag), waarin jongeren leren over groepsdynamiek, persoonlijke waarden, leiderschapsstijlen, reflecteren, communicatie en vredeswerk. Zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling vormen de basis.

Coaching (5 weken, 2 uur per week)

Na de training organiseren we nog vijf (wekelijkse) bijeenkomsten met de groep. Deze bestaan uit: intervisie, begeleiding, coaching en bijsturing. In deze periode word je begeleid om je eigen activiteit te ontwikkelen (individueel of in groep), uit te werken en de uitvoering voor te bereiden. In vijf sessies wordt structureel toegewerkt naar een activiteit.

Vrede begint bij jezelf!

Young Peacebuilders

Deze training stelt jou in staat om leiderschap te ontwikkelen. Zo kan je bijdragen aan meer vrede en veiligheid in een samenleving waarin iedereen meetelt.

Trainers van Young Peacebuilders

Vrede begint bij jezelf!

Young Peacebuilders

Scroll naar boven