Over Young Peacebuilders

Young Peacebuilders is voor jongeren die willen bijdragen aan vrede en vrijheid. Deze thema’s mag je zelf invullen, denk bijvoorbeeld aan respect voor iedereen, gelijke rechten of aan een meer inclusieve maatschappij. Als Young Peacebuilder maak je impact met jouw eigen sociale activiteit, waarmee je ontzettend veel ervaring opdoet en waaraan je je hele leven iets hebt. Zo vergroot je spelenderwijs je toekomstperspectief!

Jaouad: “De training heeft me als mens heel veel gebracht. Het heeft veel impact op me gehad, omdat we methodes leerden waarbij je in jezelf gaat duiken.”

Wat kan jij doen om jouw buurt, omgeving of regio vrediger, veiliger en inclusiever te maken? Als Young Peacebuilder krijg je nu de kans om goed opgeleid te worden én actief bij te dragen aan meer vrede en veiligheid in Nederland. Zet jouw kennis, ervaring, passie en creativiteit in voor een vreedzame en inclusieve samenleving!

“In deze training doe je heel veel aan zelfontwikkeling en zelfreflectie. Super leerzaam: je wordt je bewust van de kleinste dingen en je eigen gedrag.”

Vrede begint bij jezelf!

Young Peacebuilders

Wie zijn wij

Young Peacebuilders is ontwikkeld in een internationaal samenwerkingsverband tussen 125Procent en Fryshuset. Het project is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd voor jongeren. Fryshuset en 125Procent hebben een partnership opgebouwd, gebaseerd op de gezamenlijk missie om jongeren kansen te bieden hun passie te ontdekken en hun talenten te ontwikkelen. Zo kunnen jongeren hun volledige potentieel realiseren en hun eigen toekomst en die van de samenleving beïnvloeden. Meer over de organisaties lees je hier.

MDT reis

1

Kennismaking

We starten met een kennismaking, waarbij je de trainer leert kennen en de groep waarin je gaat samenwerken. 

2

Opleiding

Vervolgens start de opleiding tot Young Peacebuilder. Je ontwikkelt skills en krijgt tools voor het opzetten van je eigen project. De trainingen worden in groepen gegeven. In vijf bijeenkomsten word je begeleid om jouw eigen project te ontwikkelen, uit te werken en de uitvoering voor te bereiden. Dat mag individueel of in groepjes. In de sessies werken we structureel toe naar een concreet project.

3

Aan de slag met je eigen project

 Het realiseren van je eigen, lokale projecten gebeurt onder begeleiding van de trainers. Er is ruimte voor een-op-een begeleiding. Ook voor de uitvoering van het project is begeleiding en coaching beschikbaar.

4

Vredespaleis & UNESCO

Daarnaast mag je meedenken en advies geven over landelijke vredes- en veiligheidsvraagstukken, in samenwerking met UNESCO en het Vredespaleis (waar onder andere het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties is gevestigd). Ook word je gekoppeld aan lokale en landelijke netwerken.

Vrede begint bij jezelf!

Young Peacebuilders

Scroll naar boven