Over het project

Het project Young Peacebuilders is voor jongeren van 17 t/m 24 jaar die willen bijdragen aan vrede en vrijheid. Hier kan je zelf invulling aan geven, denk bijvoorbeeld aan respect voor iedereen, gelijke rechten of aan een meer inclusieve maatschappij. Als Young Peacebuilder maak je impact met een eigen sociaal project, terwijl je ontzettend veel ervaring opdoet waar je je hele leven iets aan hebt. Je vergroot spelenderwijs je toekomstperspectief

Als Young Peacebuilder krijg je de kans om opgeleid te worden en actief bij te dragen aan vrede en veiligheid in Nederland. Je zet jouw kennis, ervaring en creativiteit in voor een vreedzame en inclusieve samenleving. Wat kan jij doen om jouw buurt, omgeving of regio vrediger, veiliger en inclusiever te maken?

Jaouad: “Het project heeft me als mens heel veel gebracht. Het heeft veel impact op me gehad, omdat we methodes leerden waarbij je in jezelf gaat duiken.”
“In dit project doe je heel veel aan zelfontwikkeling en zelfreflectie. Super leerzaam: je wordt je bewust van de kleinste dingen en je eigen gedrag.”

Na de opleiding werk je onder begeleiding van onze trainers en coaches in tien weken (vijf coaching sessies) je jouw idee, initiatief of project uit tot een plan. Dit doe je niet alleen! Je komt om de twee weken samen met andere Young Peacebuilders uit jouw provincie. De vijf bijeenkomsten (op een zaterdag of zondag) bestaan uit: intervisie, begeleiding, coaching en bijsturing. Samen met jullie coach/trainer bespreek je de voortgang en eventuele knelpunten van je projectplan en kun je elkaar inspireren en feedback geven. En het is uiteraard ook heel gezellig met de groep!

Het traject eindigt met een bijeenkomst met Young Peacebuilders uit het hele land en een feestelijke diploma-uitreiking in het Vredespaleis in Den Haag. Daar geven jullie gezamenlijk een landelijk vredesadvies.

Regio’s waar je Young Peacebuilder kunt worden: Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Zeeland

Vrede begint bij jezelf!

Word Young Peacebuilder

In dit project ontwikkel je jouw leiderschapskwaliteiten en leer je effectief omgaan met conflicten. Zo help je mee aan meer vrede en veiligheid in een samenleving waarin iedereen meetelt.

Maatschappelijke Diensttijd
Het project Young Peacebuilders is een onderdeel van de maatschappelijke diensttijd (MDT). Jongeren zetten zich tijdens hun MDT vrijwillig in voor een ander. Onze Young Peacebuilders doen dit door te investeren in een inclusieve samenleving. Meedoen aan een MDT is een ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf. De MDT geeft je de mogelijkheid je talenten te ontdekken en tegelijkertijd iets te doen voor een ander. Ook ontmoet je nieuwe mensen en maak je de samenleving sterker. Een MDT is iets dat je naast je school, studie en werk kunt doen, of juist in een vakantie of tussenjaar.

MDT reis

1

Kennismaking

We starten met een kennismaking, waarbij je de trainer leert kennen en de groep waarin je gaat samenwerken. 

2

Opleiding

Vervolgens start de opleiding tot Young Peacebuilder. Je ontwikkelt skills en krijgt tools voor het opzetten van je eigen project. De trainingen worden in groepen gegeven.

3

Aan de slag met je eigen project

In vijf bijeenkomsten word je begeleid om jouw eigen project te ontwikkelen, uit te werken en de uitvoering voor te bereiden. Dat mag individueel of in groepjes. In de sessies werken we structureel toe naar een concreet project. Het realiseren van je eigen, lokale projecten gebeurt onder begeleiding van de trainers. Er is ruimte voor een-op-een begeleiding. Ook voor de uitvoering van het project is begeleiding en coaching beschikbaar.

4

Vredespaleis & UNESCO

Daarnaast mag je meedenken en advies geven over landelijke vredes- en veiligheidsvraagstukken, in samenwerking met UNESCO en het Vredespaleis (waar onder andere het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties is gevestigd). Ook word je gekoppeld aan lokale en landelijke netwerken.

Vrede begint bij jezelf!

Word Young Peacebuilder

In dit project ontwikkel je jouw leiderschapskwaliteiten en leer je effectief omgaan met conflicten. Zo help je mee aan meer vrede en veiligheid in een samenleving waarin iedereen meetelt.

Scroll naar top